“Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Projesi (PEP)” ile
İşverenlere Teşvik Fırsatı
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (MEB-HBÖGM) Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı ve Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) adına Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) tarafından Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) iş birliği ile yürütülen Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Toplum İçin Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi (PEP) Projesi kapsamında 5 ilde 1600 kişiye mesleki ve dil becerilerinin geliştirilmesi için eğitimler verilmektedir. Proje kapsamında Adıyaman, Denizli, Diyarbakır, İstanbul ve Tekirdağ illerinde mesleki eğitim sertifikası alan kişilerin istihdam olanaklarına erişimleri için de çalışmalar gerçekleştirilmektedir.
Toplumun hedefleri ve iş gücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda bireylere belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılmasının önemi günden güne artmaktadır. Bu doğrultuda önemli bir adım olan proje, gerekli bilgi ve beceriler kazandırılan insan gücüne meslek yolunu açmakla beraber, ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak nitelikli iş gücünü de hazırlamaktadır. Bu kapsamda; 10’un üzerindeki mesleki uzmanlık altında 50’ye yakın eğitimi içeren projede, mesleki eğitim imkânlarının kapasiteleri geliştirilerek her türlü teorik ve teknik donanım proje yararlanıcılarının hizmetine sunulmaktadır.
Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Projesi (PEP), Diyarbakır'da Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir Merkez ilçelerinin Halk Eğitimi Merkezlerinde 400 yararlanıcıya destek vermektedir. Mesleki eğitim içeriklerinin ve katılımcı sayılarının Diyarbakır’daki iş gücü piyasasının potansiyeline ve mevcut ihtiyacına göre oluşturulduğu eğitimler ile eş zamanlı olarak proje yararlanıcılarına; “İş sağlığı ve Güvenliği”, “İş Etiği - Türkiye'de İş Kültürü - Çalışma Koşulları”, “Türkiye’de Çalışma İzni Mevzuatı ve Prosedürleri”, “Türkiye’de Girişimcilik ve KOSGEB”, “Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” ile “İŞKUR İş Kulübü” seminerleri düzenlenmiştir.
İstihdam odaklı PEP Projesi kapsamında, Diyarbakır 'da Türkçe dil ve mesleki eğitim kurslarını başarı ile tamamlayankişilerin özel sektör tarafından işe alımlarını desteklemek amacıyla işverenlere yönelik teşvik sağlanmaktadır. Teşvik kapsamında istihdam edilen her proje yararlanıcısı içinilk 3 ay boyunca asgari ücretin yarısı tutarında (toplam maliyetin) işverene destek ve Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler için gerekli olan Çalışma İzni ödemesi (347,10 TL + 110 TL) proje tarafından karşılanmaktadır.
Siz de “Seramik ve Cam Teknolojisi”, “ Yiyecek ve İçecek Hizmetleri”, “ Yenilenebilir Enerji Teknolojileri” ve “Giyim Üretim Teknolojisi” alanlarında nitelikli personel alımı yapmak ve bu teşvikten yararlanmak isterseniz; https://forms.gle/EyC7STXNzRTLHsXHA bağlantı linkini tıklayarak firmanız adına formu eksiksiz doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
Bilgi için: Cem AKPINAR - Yaşam Becerileri Sorumlusu - +90 549 659 64 74 – cem.akpinar@sgdd-asam.org
Güncellenme Tarihi: 30.10.2020